Hardlopen zonder blessures

Wanneer mensen na lange tijd weer beginnen met hardlopen, is de kans op blessures aanwezig. Bewust Hardlopen biedt de techniek om te kunnen hardlopen zonder blessures.

Bewust hardlopen

Bewust Hardlopen is een moderne benadering van hardlopen, die meer ontspannen is en minder belastend. Het gaat hierbij om de individuele optimalisatie van het hardlopen. Per persoon wordt er gekeken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn om tot een optimaal looppatroon te komen. Dit onderscheidt zich per persoon door de individuele verschillen door onder meer lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter. Er wordt geoefend met houding, beweging, ademhaling en ontspanning.

Een goede houding is overigens niet alleen bij het hardlopen, maar ook in het dagelijks leven van belang om het lichaam op de juiste manier te belasten. De techniek en beleving staan bij Bewust Hardlopen voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang. Dit betekent overigens niet dat je hiermee niet snel kunt lopen. Doordat er minder spierschade en blessures ontstaan en het herstel sneller is, kan er optimaler worden getraind. Ook wordt er energiezuiniger gelopen, waardoor dit langer kan worden volgehouden. Kortom, met Bewust Hardlopen belast je minder en geniet je meer!

Ronald Valkenburg en Elma Sandee hebben deze nieuwe vorm van hardlopen ontwikkeld op basis van ervaring met verschillende hardlooptechnieken. Ook de inzichten vanuit de praktijk van sportfysiotherapie, leefstijl coaching en het geven van hardlooptrainingen op diverse niveaus hebben hieraan bijgedragen.

Cursus

De cursus ‘Bewust Hardlopen’ wordt in kleine groepjes of individueel gegeven. Het zijn techniekcursussen met veel individuele aandacht. In de cursus worden houdingsoefeningen gedaan, die vertaald worden naar de loopbeweging. Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van video-analyse, waarbij de vorderingen en aandachtspunten duidelijk worden geïllustreerd. Naast de looptechnische aspecten komen ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit, schoenkeuze, leefstijl en voeding aan bod.

De kosten voor de cursus Bewust Hardlopen bedragen €100,- p.p. De cursus omvat 12  lessen van ruim 1 uur inclusief video-analyse en het boek Bewust Hardlopen t.w.v. €22,50. Mocht je een les niet kunnen, laat het weten bij je aanmelding, dan spreken we een inhaalmoment af. Voor meer informatie mag je me ook altijd bellen, mijn telefoonnummer is te vinden op de contact pagina.

Individuele training

Ook bestaat de mogelijkheid van individuele training. Of de cursus data je niet uitkomen,  je liever niet in een groep traint, je uitermate slecht belastbaar bent of om welke reden dan ook graag 1 op 1 wilt oefenen, dan is dat mogelijk.