EC-HRV test App

Uitleg EC-HRV test App

Coaching Zundert biedt de individuele sporter de EC-HVR test App aan. Het grote voordeel van het gebruiken van deze App, is dat de trainer/coach van Coaching Zundert mee kan kijken met je trainingen en ademhalingsoefeningen en je zo optimaal kan begeleiden om je sportprestaties te verbeteren.

Wil je het liefst trainen op de vorm van de dag, dan raad ik je aan om de rustmeting te gebruiken, voordat je start met je sportactiviteit.

Als je de App start voor een rustmeting van 6 minuten kunnen er de volgende teksten verschijnen Relax, Rest en Active. Relax is daarbij het beste. Dit betekent dat de Heart Rate Variability (HRV); de variatie in tijd tussen twee opeenvolgende hartslagen hoog is en het lichaam kan ontspannen en uitgerust is. Als er Rest in beeld komt of zelfs Active dan kunnen we het lichaam een handje helpen door goed te ademen.

Na 6 minuten is de meting klaar en krijg je een melding over hoe je kunt trainen deze dag. Na een paar metingen word je alleen nog maar met jezelf vergeleken.

De prijs voor het gebruiken van de EC-HRV test App bedraagt € 30,- per jaar