Inspanningstest

Uitleg inspanningstest

Er zijn verschillende manieren om een Inspanningstest te doen, maar bij Coaching Zundert wordt gewerkt met de (Energy Control Methode) fiets-ergometer. Metingen nemen terwijl je fietst zijn het meest betrouwbaar. Je begint rustig met fietsen, terwijl je met een band om de borst alle gegevens draadloos live aan de computer doorgeeft . Zo kan ik zien hoe je adempatroon zich ontwikkelt bij toenemende inspanning. De weerstand voor de fiets wordt opgevoerd, zodat het fietsen geleidelijk zwaarder wordt. Als je aangeeft dat het te zwaar wordt voor je, of als ik zelf zie dat er bepaalde waarden bereikt zijn, stop je met fietsen. Hoelang je fietst, is dus per persoon verschillend.

Een inspanningstest is een goed hulpmiddel om je conditie en trainingswaarde te bepalen. Door deze gegevens naast referentiewaardes van jouw leeftijd te leggen, krijg je een goed beeld van hoe je er voor staat. Naar aanleiding van de test krijg je adviezen hoe je conditie te verbeteren en kan er een gericht trainingsplan worden opgesteld.

Een inspanningstest kan alleen in combinatie met een Rustmeting gedaan worden.

Onlangs heb ik een inspanningstest gedaan bij Frank. Ik ben een recreatieve hardloper en loop driemaal per week. Mijn belangrijkste drijfveer om te gaan hardlopen is een gezonde geest in een gezond lichaam. De resultaten van de inspanningstest vertellen mij dat ik goed en verantwoord bezig ben. Frank verzorgt de test op een deskundige en integere manier. Hij luistert naar je. Hoelang, hoe vaak en hoever je traint en aan de hand daarvan geeft hij je goede tips en adviezen. Ik kan er weer even tegen. Op naar de volgende training met hopelijk weer hetzelfde heerlijke gevoel na afloop.
Jos Vriends

Resultaten inspanningstest

Wat er zichtbaar wordt na een inspanningstest:

  • Maximale hartslag
  • Verbrandings niveaus
  • Maximale zuurstof opname per kg (VO2 Max)
  • Maximaal vermogen/Wattages
  • Het omslagpunt
  • Persoonlijk trainingsschema

De prijs van een inspanningstest bedraagt € 65,-