Mentale Training

Mentale Training

Mentale training voor sporters

Bewegen en sporten past bij een bewuste leefstijl. Hierbij gaat het zowel om fysieke als mentale aspecten. Iedere sporter, of het nu een wandelaar, hardloper of wielrenner is, herkent het ontspannen gevoel dat het sporten geeft tijdens en zeker na de activiteit. Helaas wordt sporten te vaak gezien als zwoegen of afzien, doordat de focus teveel op het resultaat ligt in plaats van op het proces. Aangezien lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, kan naast de fysieke training ook met mentale oefening verbetering van de sportbeleving worden bewerkstelligd én het verder in beweging komen.

Positief denken

Hoewel sporten (vaak) een onbewust proces is, kan de manier van trainen wel degelijk bewust worden gestuurd. Zowel door fysieke oefeningen als mentale training, waarbij positief denken een belangrijk onderdeel van is. Het gaat om het plezier van de activiteit in het moment, in het nu! Lichaam en geest werken samen voor het plezier van het moment. Positieve gedachten geven een ondersteuning van de fysieke prestaties. Negatieve gedachten of uitingen creëren een mentale en fysieke weerstand die de activiteit hindert.
Zijn er negatieve gedachten of is je faalangst zo groot dat het je prestaties tijdens het sporten naar beneden haalt? Dan kun je bij Coaching Zundert terecht om een sessie te doen om je negatieve gedachten in een veilige omgeving te onderzoeken.

The Work van Byron Katie is een heldere en motiverende methode. Het is een weg naar binnen. Overtuigingen gaan vaak gepaard met negatieve gedachten. Via The Work van Byron Katie gaan we tijdens een sessie samen aan de slag met het onderzoeken van negatieve gedachten. Je merkt uiteindelijk dat door deze methode negatieve gedachten en faalangst op den duur nauwelijks meer bij je op zullen komen.

De prijs van een sessie bedraagt € 55,- Een afspraak maken kan via: contact.